2021-2022 н.р.

Олімпійський тиждень

Щоб навчити цінувати власне здоров’я,виховувати в школярів потребу в постійній руховій активності, зміцненні здоров’я, залучати до активних занять фізичною культурою та спортом в нашій школі було проведено «Олімпійський тиждень», у рамках якого організовано чимало цікавих заходів: тематичні виховні години, інформаційні хвилинки, олімпійські уроки, спортивні змагання між класами. Учні із задоволенням брали участь в спортивних заходах різного характеру, під час яких виховувалась організованість, справедливість та чесність.

Багато позитивних емоцій, заряд бадьорості та гарного настрою отримали всі учасники спортивних заходів.

Всеукраїнський день біблітек

Книги - найкращі зберігачі знань людства, у них - цілий світ! У День бібліотекаря, ми поспішаємо привітати вас і побажати такого щастя, про яке пишуть тільки в самих хороших книгах! Нехай у житті буде все, що побажаєте і ще стільки ж!

Учні 1 класу

Стоп булінг

З метою профілактики булінгу в учнівському середовищі в нашій школі були проведені заходи спрямовані на протидію булінгу.

Класні керівники провели для школярів уроки «Стоп булінг». Мета яких виробити нульову толерантность до проблеми булінгу, розвинути співчутливе ставлення до жертв насилля, навички надання і отримання допомоги.

Булінг - дуже гостра і важлива проблема суспільства: ми всі – учасники процесу булінгу, чи як агресор, чи як жертва, чи як спостерігач. І ми маємо про це говорити, маємо діяти, а не стояти осторонь.

День працівників освіти

Стало традицією у перший тиждень жовтня відзначати День вчителя. З нагоди Дня працівників освіти в нашій школі відбувся святковий концерт, який був проведений в нетрадиційній формі. Учні та вчителі школи об'єдналися в 2 команди, які змагалися між собою, демонструючи свої знання, кмітливість, гумор, талант у різних конкурсних завданнях. З танцями, розвагами, гумором наша шкільна родина весело провела цей день.

Всесвітній день захисту тварин

Всесвітній день захисту тварин — це міжнародний день, спрямований на привернення уваги людства до прав тварин та їх добробуту. Це привід об’єднатись для збереження тваринного світу нашої планети та захистити права домашніх і безпритульних тварин.

Для учнів 1 класу був проведений урок доброти, на якому вони виконували різноманітні завдання, дивилися пізнавальне відео, грали в ігри, розповідали цікаві історії про своїх домашніх улюбленців.

Давайте не забувати про те, що ми одна велика сімʼя на маленькій планеті і, роблячи добру справу, допомагаючи нашим братам меншим, ми допомагаємо собі.

Заходи з нагоди Дня захисника України, свята Покрови Пресвятої

Богородиці та Дня українського козацтва

На протязі тижня в нашій школі відбулися заходи з нагоди Дня захисника України, свята Покрови Пресвятої Богородиці та Дня українського козацтва. Класні керівники класів провели години спілкування на тему «Нащадки козацької слави». А 13 жовтня відбулося традиційне родинно-шкільне свято присвячене козацтву. Створивши команди, учні випробовували себе на силу, влучність, швидкість, розум та наполегливість в різних завданнях. І довели, що: "Козацькому роду нема переводу". Час пройшов непомітно та цікаво.

Співпраця та партнерство дають свої плоди

Бобрицька громада МХП.

У народі кажуть: «Якщо хочеш, щоб довго тебе пам'ятали – посади дерево». Мудреці знають що кажуть, та не менш обізнані й представники "Благодійного фонду "МХП-Громаді», які зазначають, що посадити дерево – це не тільки символ росту та розквіту, а й подарунок планеті кисню.

Вже вдруге за ініціативи Благодійної організації "Благодійний фонд "МХП-Громаді" проводиться екологічна акція з озеленення сільських територій Проект "Зелена планета з МХП"

До акції долучились та отримали безкоштовні саджанці населені пункти, на території яких обробляє землю МХП.

Козарівка. Активне село - отримали саджанців (туї - 40шт.,ялівець - 48шт.).Окрасою шкільного подвір’я КЗ "Козарівька початкова школа" стала алея висадженого ялівцю. У центрі населеного пункту висадили ансамбль хвойних. Ялівець та туї передані до Козарівського старостинського округу.

Пам’ятайте, що дерева створюють клімат, тому переформатувати довкілля - означає зберегти життя на землі.

Оживимо екосистему РАЗОМ!



28 жовтня ми відзначаємо річницю звільнення України від нацистів, вшановуємо пам’ять полеглих, вклоняємось воїнам-визволителям, усім, хто зробив свій внесок у перемогу в Другій світовій війні.

Дякуємо тим, хто в тилу самовідданою працею наближав розгром ворога та допомагав піднімати Україну з руїн. Згадуємо всіх, чиє життя забрала та страшна війна.

Ця сторінка історії України ніколи не зітреться з пам’яті українського народу. За перемогу над фашизмом наш народ заплатив неймовірно високу ціну – мільйони загиблих, поранених та ненароджених. За різними оцінками, від 8 до 9 мільйонів наших земляків полягли на полях боїв, загинули в окупації, у концтаборах, в’язницях та на каторжних роботах на чужині. Десятки тисяч українських міст і сіл було перетворено на руїни, чверть мешканців залишилися без даху над головою.

Працівники КЗ "Козарівська початкова школа" разом з учнями та місцевим старостою Литвиненко В.А. поклали квіти та вшанували пам'ять хвилиною мовчання всіх загиблих у цій страшній війні.

День української писемості та мови

Мова − це найважливіший засіб спілкування і пізнання та один із ключових факторів незалежності країни. Щороку 9 листопада Україна відзначає День української писемності та мови. Це свято було встановлено указом Президента України 6 листопада 1997 року. Зазвичай в цей день вшановують пам’ять Преподобного Нестора-Літописця, послідовника творців слов’янської писемності Кирила і Мефодія, проводять Всеукраїнський радіодиктант національної єдності, до якого приєднуються навіть українці, які живуть за кордоном.

Цікаво і змістовно пройшов у нашій школі день української писемності та мови. Мета якого: показати красу і багатство мови; довести, що рідна мова – це духовна святиня; сприяти розширенню словникового запасу школярів; розвивати почуття національної гідності; виховувати любов до національних традицій, народної мудрості, до краси і гармонії рідного слова.

Для учнів була проведена година спілкування на якій вони продемонстрували свої знання та вміння з української мови. Також діти створювали віночок із стрічками на яких писали, яка наша мова. А учні 4 класу взяли участь в I етапі Міжнародного конкурсу знавців української мови імені Петра Яцика.

Чудовий настрій, любов до рідного краю, гордість за свою мову і народ відчули учні в цей день і понесли це в свої сім’ї та домівки.

День толерантності

Жив собі хлопчик із жахливим характером. Якось батько дав йому мішок цвяхів і звелів по одному забивати їх у паркан щоразу, коли хлопчик втрачає терпець і з кимось свариться. У перший день він забив 37 цвяхів. Згодом навчився контролювати себе, і кількість цвяхів щодня зменшувалася. Хлопчик зрозумів, що легше опановувати свої емоції, ніж забивати цвяхи. Нарешті настав день, коли він не забив жодного цвяха. Син підійшов до батька і сказав про це. Тоді батько звелів синові витягати з паркана по одному цвяху в ті дні, коли він не втратить самоконтролю і ні з ким не посвариться.

Минав час, і згодом син зміг похвалитися батькові, що у паркані не залишилося жодного цвяха. Батько відповів: «Ти добре поводишся, але подивися, скільки дірок залишилося. Паркан уже ніколи не буде таким, як колись».

Якщо ви з кимось сваритеся й говорите щось неприємне, то залишаєте після себе такі ж рани, як ці дірки від цвяхів і рани залишаються, незважаючи на те, скільки разів ви потім перепросите. Словесні рани завдають такого ж болю, як і фізичні. Не залишайте на своєму шляху дірок!

Ця притча говорить нам про те, що треба бути толерантним. Формування цієї найважливішої якості відбувається в дитинстві в умовах сім'ї та освітніх установах і триває протягом усього життя. Тому сьогодні для учнів 1 класу була проведена година спілкування, яка мала назву «Школа – майданчик толерантності».

Діти ознайомились з поняттям " толерантність", які риси характеру притаманні толерантній людині, грали в гру "Ми - різні" та говорили один одному компліменти. Час пройшов весело, творчо та толерантно.

Тиждень безпеки дорожнього руху

В КЗ «Козарівська початкова школа» з 15 по 19 листопада пройшов Тиждень безпеки дорожнього руху. Протягом якого діти нашої школи та вихованці садочка мали можливість якомога більше дізнатися про правила дорожнього руху: облаштування дороги, дію світлофора, дорожні знаки, значення деяких з них.

Для того, щоб закріплювати знання дітей та формувати навички дисциплінованого пішохода, дуже важливо організовувати розвивальне середовище з безпеки руху. З учнями було проведено заняття з правил поведінки пішоходів під час переходу вулиць, які пройшли в цікавій обстановці. Діти переглядали відео «Казка про правила дорожнього руху» та «Правила дорожнього руху для дітей. Безпека на дорозі». А також школярі взяли участь у шкільному конкурсі малюнків, виготовляли світлофори, грали в сюжетно-рольові ігри та приймали участь у вікторині. Кожен проведений день був цікавим, корисним та різноманітним.

Всесвітній День боротьби зі СНІДом

1 грудня вся світова спільнота відзначає Всесвітній День боротьби зі СНІДом. Цього дня людство згадує про те, яку серйозну загрозу для життя людей несе ця глобальна проблема. Всесвітній День боротьби зі СНІДом став одним із найбільш визнаних міжнародних днів здоров’я і можливістю підвищити рівень обізнаності про це захворювання і його профілактику.

Для учнів нашої школи була проведена бесіда «Дітям про СНІД», яка допомогла учням усвідомити всю небезпеку, яку несе СНІД, уберегти себе від цього страшного захворювання, зробити правильний вибір у житті.

День Збройних сил України

6 Грудня — це свято пам’яті тисяч відважних воїнів, які віддали свої життя за незалежність, волю, суверенність та неподільність нашої держави.

День Збройних сил України — це насамперед свято на честь тих, хто нині захищає територію нашої країни від ворогів, піклується про безпеку та зміцнення обороноздатності Української держави. Це свято хоробрих військовослужбовців, завдяки незламному духу яких наша країна досі лишається суверенною незалежною державою. А ще це свято хлопчиків, які теж в майбутньому стануть захисниками нашої країни.

Сьогодні в нашій школі було проведено конкурсну програму, де хлопці, майбутні захисники України, довели, що вони з гідністю нестимуть це звання. А також учні писали лист солдату, розмальовували вишиванки для захисників та захисниць України, створювали квітку побажань. День пройшов цікаво, весело та непередбачено.



День української хустки

7 грудня у світі відзначають День української хустки. Саме українська хустка об’єднує жіночі покоління і передається як родинна цінність від матері до доньки.

До Всесвітнього Дня Української Хустки чарівні дівчатка, мами та педагоги нашої школи приєднуються до флешмобу #УкраїнськаХустка.

Сьогодні не часто можна побачити на сучасній жінці хустку. А дарма, адже хустка – це символ нашого народу, вона оберіг, що символізує любов та свободу, вірність традиціям і патріотизм. Свято української хустки сприяє збереженню та відродженню українських традицій.

Тож, відроджуймо, поважаймо, пропагуймо наші українські традиції — це генетичні скарби нашого народу.


Акція «16 днів проти насильства»

З 25 листопада по 10 грудні 2021 року в КЗ "Козарівська початкова школа" було проведено акцію «16 днів проти насильства», мета якої було привернення уваги громадськості до проблем насильства.

В нашому навчальному закладі були проведені бесіди, години спілкування, виставка книг та малюнків. Класні керівники проводили бесіди на теми: " Дітям про СНІД", "Скажи насильству стоп". Також 3 грудня ми відзначили Міжнародний день людей з обмеженими можливостями. На їхню долю випали нелегкі випробування, однак вони, долаючи труднощі, проявляють виняткову силу духу і непохитну віру в життя. Захищаючи гідність інвалідів ми захищаємо своє людське обличчя. Інвалідність – це не вирок. А 10 грудня відзначили Міжнародний день прав людини. Метою цього дня є привернення уваги суспільства до понять свободи, безпеки та захисту прав людини, а також створенню сприятливих та безпечних умов життя в усьому світі.

Таким чином, проведені заходи, спонукали учнів до аналізу власних дій, вчинків. Сприяли вихованню в учнів людяності, відповідальності, любові до ближнього, поваги до гідності іншої людини, свідомого ставлення до своїх прав та обов’язків.

Андріївські вечорниці

Свято Андрія Первозванного вважається найбільшим передноворічним святом, яке відзначається 13 грудня. Андріївські вечорниці – одна з найцікавіших українських традицій, що крізь віки дійшла до нашого часу.

Андріївські вечорниці супроводжувалися веселими співами, довгими дівочими посиденьками, знайомствами і заграваннями молоді.

Для нашої школи це свято вже стало традиційним. Щороку учні відтворюють дійства, сповнені веселощів та жартів. І сьогодні для учнів була проведена гра-квест «Як на Андрія діти Калиту шукали». Діти виконували різноманітні групові та індивідуальні завдання, для того, щоб отримати смачний кусень калити.

У це чудове свято ми поспішаємо побажати всім миру і добробуту. Нехай добрий ангел охороняє ваші будинки від усього лихого. Любіть один одного і цінуйте кожну мить, прожиту на нашій чудовій землі.

Свято Миколая

З першим зимовим місяцем приходять в Україну зимові свята. Найулюбленіше свято, якого чекає вся дітвора – день святого Миколая. Адже вони знають, що за слухняність, старанність, працьовитість Святий принесе їм безліч подарунків.

Сьогодні у нашій шкільній родині відбулося свято "Святий Миколай іде, подарунки несе", яке було проведено в незвичайній для дітей обстановці, а саме у вигляді піжамної вечірки. Цікаво та весело учні та вихованці садочка виконували різні завдання аби отримати зірочки Миколая, декламували вірші, кружляли у танку, лунали веселі пісні та навіть був "бій" між двома командами подушками. За це в нагороду від Чудотворця отримали подарунки, від яких на обличчях школярів з’явилася щаслива усмішка, непідробна дитяча радість.

Також учні 1 класу напередодні цього довгоочікуваного свята разом зі своїм вчителем виготовили лепбук "Зимовий калейдоскоп".

Конкурс "Привітай планету Земля з Новим роком"

На протязі цього місяця відбувся новорічно- різдвяного конкурс "Привітай планету Земля з Новим роком", за ініціативою "МХП- ГРОМАДІ", в якому діти виготовляли власними руками подарунок нашій планеті. Для участі в конкурсі від нашої школи було подано 14 учнівських робіт. Поробки були красивими, яскравими та креативними і завдяки цьому ми отримали призові місця. Комарова Владислава та Лимар Артем вибороли 2 третіх призових місць, з чим ми їх і вітаємо. Решта учасників отримають солодкі новорічні пакунки подарунків.

Свято Нового року

Новорічні свята є радісною подією, особливо для дітей, коли збуваються мрії. Ні для кого не секрет, що всі школярі з величезним нетерпінням чекають свято Нового року. Зимові канікули, красуня-ялинка, прикрашена кульками та гірляндами, подарунки, святковий настрій, і, звичайно ж, новорічне чудо. Все це очікувало наших школярів на святі.

Ну як же без хороводу, з якого і почалось наше новорічне дійство. На свято до дітей прийшла Королева Зима, з якою вони виконували різні завдання, аби допомогти Дідові Морозу пошвидше потрапити на свято. Вихованці із задоволенням ліпили сніжки та навіть сніговиків, відчули себе акторами, танцювали, розповідали вірші, грали в "Новорічні фанти" та веселились. А наприкінці свята нарешті завітав Дідусь Мороз, який подякував та привітав усіх присутніх з новорічними святами, а також подарував діткам солодкі новорічні подаруночки.

Ось так наша шкільна родина відсвяткувала Новорічне свято. Діти з хорошим настроєм та подарунки відправились додому.

Найбільша цінність суспільства – людина, її життя та здоров’я. З року в рік збільшується кількість нещасних випадків, пожеж, які впливають на здоров’я людей, через недотримання правил пожежної безпеки. Пам’ятай! Вогонь стає ворогом, якщо з ним поводитись необережно. Наслідком неправильного і необережного поводження з вогнем є пожежі.

З метою поглиблення рівня знань учнів та дітей дошкільного віку щодо "Дотримання правил пожежної безпеки" в нашому навчальному закладі були проведені години спілкування "Вогонь - друг, вогонь - ворог". Діти у ігровій формі поповнили та закріпили свої знання з таких питань: "Вогонь може бути як другом для людини, так і ворогом"; "Що є причиною пожежі?"; "Як запобігти пожежі?".

Ще не встигають водойми покритись товстим шаром льоду, як на ньому починають здійснювати прогулянки дорослі та діти. Аналіз загибелі людей під час зимового періоду на водоймах показує, що незважаючи на певні запобіжні заходи, мають місце грубі порушення правил поведінки на льоду, що призводить до трагічних випадків.

Метою проведення заходів щодо "Дотримання правил поведінки під час перебування на льоду» є збереження та зміцнення здоров’я учні та дітей дошкільного віку, ознайомлення дітей з правилами поведінки на річках та водоймах та попередження нещасних випадків на льоду в зимовий період. Класні керівники та вихователь провели для дітей бесіди "Зимова мозаїка небезпек", "Небезпека на річках взимку". Також учні приймали участь в грі "Як на льоду не потрапити в біду", а дошкільнята спробували проявити себе в сюжетно-рольовій грі "Поспіши на допомогу".

День безпечного Інтернету

Інтернет надає дітям та молоді неймовірні можливості для здійснення відкриттів, спілкування й творчості. Проте, оскільки з самого початку Інтернет розвивався без будь-якого контролю, сьогодні він містить величезну кількість інформації, причому далеко не завжди безпечної. У зв'язку із цим виникає проблема забезпечення безпеки дітей.

Щороку у другий вівторок лютого у світі відзначається День безпечного Інтернету. Метою якого є привернути увагу суспільства до проблеми безпечної поведінки в Інтернеті.

Класні керівники провели такі тематичні години: урок – вікторина "Безпечний Інтернет" (для учнів 4 класу); урок-бесіда "Безпечний Інтернет" та казка про Інтернет (для учнів 1 класу); бесіда «Інтернет – це небезпечно» (для учнів 2 і 3 класів).

Щоб вберегти своє життя і життя своїх близьких, ми маємо дотримуватися багатьох правил, у тому числі – пожежної безпеки. Адже ризик виникнення пожежі є однією із найпоширеніших небезпек. Вогонь може бути дуже підступним і принести чимало негараздів і проблем. Але, на жаль, не всі пам’ятають правила пожежної безпеки, а головне – не завжди дотримуються їх у повсякденному житті. Саме тому класні керівники провели для своїх учнів бесіди про "Правила пожежної безпеки в домі, у школі. Пожежонебезпечні об’єкти". Діти активно брали участь в обговоренні та робили різні завдання.

#День_єднання_Черкащина

З Україною в серці!

Герої Небесної Сотні

20 лютого ми вшановуємо пам'ять Героїв України, Героїв Небесної Сотні, які віддали своє життя за нашу рідну землю, за Україну.

Для учнів нашої школи пройшли інформаційні експрес-хвилинки “Герої нашого часу”, на яких діти проспівали Гімн України та малювали долоньки щастя з побажаннями миру та добра.

Ми не маємо права забути, що Герої Небесної Сотні дали нам можливість жити вільно, будувати нову країну, і ми в неоплатному боргу перед ними. Вони загинули, щоб ми жили. І найменше, що ми можемо зробити – це забезпечення того, щоб їх жертва не була марною та щоб подібне більше ніколи не повторилось.

Міжнародний день рідної мови

21 лютого – Міжнародний день рідної мови. Це свято відзначає уся наша держава. Цивілізоване суспільство не може існувати без мови – засобу спілкування між людьми, засобу вираження думки і передачі досвіду сучасникам і наступним поколінням.

До відзначення Міжнародного дня рідної мови долучилася вся шкільна родина. У цей день в нашій школі пройшли заходи під гаслом «Відчуй смак української мови!..».

Класні керівники 1-4 класів провели цікаві та пізнавальні вікторини, ігри, конкурси, ребуси кросворди.

#Фотоконкурс_Мій_домашній_улюбленець

Домашні тварини приносять радість, допомагають, вчать відповідальності і співчуттю до інших, знімають стрес і можуть стати чудовим доповненням до вашої сім'ї.

Вихованці та учні нашої школи активно прийняли участь у фотоконкурсі. На запитання:

Чи любите ви своїх домашніх улюбленців? Діти не роздумуючи відповідали: "Ми обожнюємо своїх домашніх улюбленців за те, що вони незвичайні, дуже розумні та красиві".

Міжнародний день захисту дітей

Щороку, 1 червня, в Україні відзначається свято маленьких громадян нашої країни –Міжнародний день захисту дітей. Водночас це й свято тих, хто завжди поруч з дітьми, хто піклується про них і допомагає твердо стати на ноги – батьків, вихователів, учителів, наставників. Саме заради здійснення всіх дитячих мрій та сподівань, заради їхнього щастя дорослі готові долати всі труднощі і перешкоди.

Учні та вихованці нашої школи взяли участь у розважально-ігровій програмі під назвою «Всесвіт дитинства». Девіз нашого свята - «Ми разом граємо, творимо та ростемо!». Діти приймали участь у різноманітних конкурсах та грали в командні ігри, малювали на асфальті. На кінець свята всі смакували кашу, яку було приготовлено на шкільному подвір'ї.

Свято останнього дзвоника